Bílé víno
-
RULANDSKÉ ŠEDÉ 2022, DOLNÍ DUNAJOVICE, TRAŤ MLÝNSKÁ – POLOSUCHÉ
180,00 KčVíno jiskrně zlaté barvy s ovocnou vůní zralých hrušek a jablíček. Příjemná ovocná chuť podzimních zralých hrušek a jablíček doplněná decentním zbytkovým cukrem a nevtíravou kyselinkou. Vyjíměčně harmonické a příjemné víno.
Vhodný ke šlehačkovým dezertům, jídlům z pečeného kuřecího masa, králík na zelenině, karbanátkům, drůbežím roládkám či mořským plodům na grilu.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 3 let.
-
MUŠKÁT MORAVSKÝ 2022, BROD NAD DYJÍ, TRAŤ BRODSKÉ STRÁNĚ – POLOSUCHÉ
160,00 KčVíno jiskrné zlatavé barvy, krásná vůně bezového květu a bezové limonády. Zbytkový cukr, nižší kyselinka a tóny bezové limonády charakterizijí tento krásný Muškátek.
Vhodný ke šlehačkovým dezertům, bílému masu a rybím specialitám.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 2 let.
-
RYZLINK RÝNSKÝ BARIQUE 2022, STRACHOTÍN, TRAŤ ŠUSFELDY – POLOSUCHÉ
190,00 KčVíno krásně syté zlaté barvy. Ve vůni nás zaujmou především vanilkové tóny doprovázené vůní rokvetlé lípy. V chuti nalezneme šťavnatou kyselinku doprovázenou lipovými tóny tak typických pro kvalitní Rýňáky, s příjemnou vanilkovou dochutí v závěru pocházející z nového barikového sudu, kde toto víno zrálo 5 měsíců.
Vhodný k pokrmům se šlehačkou, např. pečené maso ve šlehačce, krémovým omáčkám ale také telecímu steaku a zabijačkovým specialitám.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 7 let.
-
CUVÉE MUMU 2022, BROD NAD DYJÍ, TRAŤ BRODSKÉ STRÁNĚ – POLOSUCHÉ
160,00 KčVíno zlatavé barvy s čistou, jemnou vůní bezové limonády a čerstvých hroznů. Chuť je příjemná, harmonická, voňavá nabádající k dalším douškům. Dokonalý požitek z tohoto vína doplňuje nižší kyselinka a vyvážený zbytkový cukr. Toto cuvée vzniklo z odrůd MUškát Moravský a MUller Thurgau. Ideální vychlazené pro letní večery.
Vhodný k pstruhu na másle, opékaným bramborám na másle, rybím specialitám, zeleninovým salátům, sýrům a předkrmům a pokrmům středomořské kuchyně.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 2 let.
-
MUSCARIS 2021, Jevišovka, TRAŤ Rebry - POLOSUCHÉ
190,00 KčVíno zlaté barvy, výrazná, těžší muškátovo - hrozinková vůně. Příjemná, plná a výrazná muškátová chuť, sušené hrozinky, lahodný zbytkový cukr a příjemná kyselinka v závěru dokresluje toto víno. Hrozny byly sbírány při cukernatosti 24,4°NM (kategorie Výběr z hroznů).
Vhodný k zapečenému masu na šlehačce, americkým bramborám, Gyrosu, kuřecím specialitám, grilovanému kuřeti, drůbežím roládkám či mořským plodům na grilu.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 5 let.
-
SAUVIGNON 2020, DOLNÍ DUNAJOVICE TRAŤ PLOTNY - POLOSLADKÉ
170,00 KčVíno jiskrné zlatavé barvy, čistá jemná vůně tropického ovoce, meruněk a bílé broskve. V chuti nalezneme meruňkové a broskvové tóny, stejně jako limetku, medovou plástev. Příjemná kyselinka je v dokonalé harmonii se zbytkovým cukrem.
Vhodný k rybím specialitám, krůtímu a drůbežímu masu zejména na grilu, kuřecí roládě s hráškem a šunkou, smaženému kapru s bramborovým salátem, thajské kuchyni a kořeněným jídlům.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 10 let.
-
MULLER THURGAU Barique 2022– Březí u Mikulova, Trať Ořechová Hora- Suché
170,00 KčZlatavá jiskrná barva. Těžší vanilková vůně barikového sudu doprovázená vůní zralých vinných hroznů a máslových hrušek. Příjemná ovocná chuť čerstvých hrušek, vanilky s nevtíravou kyselinkou. Hrozny pocházejí z vinohradu staršího 50 let s malou produkcí velmi kvalitních hroznů.
Vhodné ke grilovaným sýrům, vepřovým žebrům na medu, zeleninovým salátům a dalším grilovaným specialitám.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 3 let.
-
PÁLAVA 2022, HORNÍ VĚSTONICE, TRAŤ POD DĚVÍNEM – POLOSUCHÉ
200,00 KčVýrazná zlatá barva. Podmanivá vůně růží, zralých hroznů a lučního kvítí. Chuť je plná, bohatá, s tóny rozinek, zralých hroznů a rozvezlé louky. Chuť zůstává dlouho na patře, decentní kyselinka a minimální zbytkový cukr dokresluje toto nádherné víno. Pálava na hranici suchého vína je raritou a vznikla díky tomu, že hrozny byly sklizeny než stačily přezrát.
Vhodné k ovocným knedlíkům, salátům, mořským plodům, bílému masu, konfitovaným úpravám masa.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 3 let.
-
FRIZZANTE Muškát Moravský 2022 – POLOSUCHÉ
160,00 KčVíno zlatavé barvy. Vůně příjemná, svěží připomínající bezovou limonádu. V chuti objevíme jemné muškátové tóny a chuť bezové limonády. Příjemná kyselinka, svěží bublinky a troška zbytkového cukru vytvoří krásný zážitek nejen pro slavnostní chvíle.
Vhodný k popíjení v horkém létě, dezertům, kořeněným úpravám masa, plísňovým sýrům.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 2 let.
-
CHARDONNAY 2023, Barique, Novosedly - Trať Slunečná - Suché
200,00 KčVíno krásně zlaté barvy. Výrazná ovocná vůně zralých hroznů, hrušek a vanilky. V chuti nalezneme čerstvé hrušky, banány, rozinky a vanilku sladěné s příjemnou svěží kyselinkou, mineralitou starého vinohradu a dlouhou dochutí. Víno zrálo v barikovém sudu po dobu 7 měsíců.
Vhodné k zeleninovým salátům, rybám na grilu, hovězímu Carpacciu s Parmezánem, různým druhům sýrů, ale také k mořským plodům a Thajské kuchyni.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 7 let.
-
RYZLINK VLAŠSKÝ 2023, Botritis, Novosedly - trať Stará hora, Suché
220,00 KčJiskrná zlatá barva. Výrazná ovocná vůně zelených jablíček a rozinek. Chuť je mohutná, dlouhotrvající, dominují sušené rozinky, pečená jablka a líbivý vyšší alkohol pocházející z přezrálých hroznů (kategorie výběru z bobulí), které měly při sběru cukernatost 26,2 ° NM. Víno zrálo v dubovém sudu po dobu 7 měsíců. Toto prostě musíte ochutnat :)
Vhodné ke šlehačkovým dezertům, k pečeným masům s medovou krustou, vepřovým specialitám, ale hlavně jen tak pro radost z bohatého aromatického profilu samotného vína.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 10 let.
-
NEUBURSKÉ 2023, Novosedly - trať Kamenný vrch, Suché
180,00 KčVíno jiskrné zlatavé barvy. Jemná vůně zralých jablíček a hrušek. V chuti nalezneme čerstvá jablíčka, voňavé máslové hrušky v harmonii se šťavnatou svěží kyselinkou a příjemnou mineralitou v dlouhém závěru.
Vhodný k jídlům z pečeného kuřecího masa, králík na zelenině, karbanátkům, drůbežím roládkám či mořským plodům na grilu.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 4 let.