Nejprodávanější
-
FRIZZANTE Muller Thurgau + Chardonnay 2021 – POLOSUCHÉ
160,00 KčVíno zlatavé barvy. V chuti objevíme jemné muškátové tóny odrůdy Muller Thurgau doplněné lehkou mineralitou Chardonnay. Příjemná kyselinka, svěží bublinky a troška zbytkového cukru vytvoří krásný zážitek nejen pro slavnostní chvíle.
Vhodný k popíjení v horkém létě, dezertům, kořeněným úpravám masa, plísňovým sýrům.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 2 let.
-
CABERNET MORAVIA 2022, PERNÁ, TRAŤ U SPÁLENÉ HOSPODY– SUCHÉ
180,00 KčTmavě rubínová až černá barva barva s těžší vůní přezrálých švestek, švestkových povidel, ostružin a višní. Hebká povidlová, plná chuť zralých švestek, višní, ostružin a čokolády doplněné příjemnou kyselinkou. Víno zrálo v dubovém sudu po dobu 8 měsíců a svých charakterem připomíná těžká vína z jižních oblastí. Vhodné k hovězím steakům, zvěřině, kohoutu na víně, tatarskému bifteku, hovězímu carpacciu, jídlům se švestkovými a povidlovými omáčkami. Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 10 let.
-
RYZLINK VLAŠSKÝ BOTRITIS 2022, BŘEZÍ U MIKULOVA, TRAŤ OŘECHOVÁ HORA - Suché
220,00 KčNádherná sytá zlatavá barva s výraznou vůní rozinek a medu. Bohatá rozinková chuť vyzrálých hroznů doplněná chutí vlašských ořechů, minerálními tóny, příjemnou kyselinkou a vyšším alkoholem. Toto raritní víno vzniklo lisováním rozinek o vysoké cukernatosti (23,5), které vznikly odpařením vody ušlechtilou plísní Botrytis cinerea. Vinohrad má stáří nad 50 let a dává malé výnosy hroznů té nejvyššní kvality.
Vhodný k pečeným masům s medovou krustou, šlehačkovým dezertům, ale hlavně jen tak pro radost z bohatého aromatického profilu samotného vína.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 5 let.
-
SAUVIGNON 2017, DOLNÍ DUNAJOVICE, TRAŤ PLOTNY – SUCHÉ
160,00 KčVíno čisté zlatavé barvy s vůní rozkvetlé louky, ovocnými tóny angreštu a zelené broskve. Příjemná ovocná chuť tropického ovoce (mango, maracuja) meruňky, broskve a angreštu doplněná šťavnatou kyselinkou a troškou zbytkového cukru.
Vhodný k rybím specialitám, pokrmům středomořské kuchyně, jehněčímu masu, krémovým dezertům a zeleninovým salátům.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 8 let.
-
Pálava 2021, Novosedly, TRAŤ Růžová Hora – POLOSLADKÉ
190,00 KčVíno jiskrné zlatavé barvy. Příjemná bohatá vůně růžových květů, medu a pivoněk. Krásná ovocně květinová chuť s tóny růží, nevtíravý zbytkový cukr v harmonii s příjemnou kyselinkou, mohutné tělo a dlouhotrvající závěr, to je charakteristika tohoto skvělého vína. Hrozny byly sbírány při cukernatosti 24,8°NM (kategorie Výběr z hroznů).
Vhodné ke šlehačkovým a krémovým dezertům, masům v medové krustě, ale i těžším krémovým omáčkám.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 3 let.
-
FRIZZANTE Rosé 2022, HORNÍ VĚSTONICE, Trať POD MARTINKOU– POLOSLADKÉ
160,00 KčSytá, růžová barva, bohaté perlení. Výrazná ovocná vůně jahod, malin a třešní. Velmi bohatá jahodová chuť, čerstvé třešně, příjemný zbytkový cukr a svěží kyselinka podtrhují bohatost tohoto Frizzante. Ideálně podávat podchlazené na 9°C. Toto frizzante vzniklo kupáží odrůd Zweigeltrebe a Modrý Portugal.
Vhodný ke šlehačkovým a krémovým dezertům.
Víno není vhodné na archivaci - nejlépe čerstvé a chlazené.
-
RYZLINK RÝNSKÝ BARIQUE 2022, STRACHOTÍN, TRAŤ ŠUSFELDY – POLOSUCHÉ
180,00 KčVíno krásně syté zlaté barvy. Ve vůni nás zaujmou především vanilkové tóny doprovázené vůní rokvetlé lípy. V chuti nalezneme šťavnatou kyselinku doprovázenou lipovými tóny tak typických pro kvalitní Rýňáky, s příjemnou vanilkovou dochutí v závěru pocházející z nového barikového sudu, kde toto víno zrálo 5 měsíců.
Vhodný k pokrmům se šlehačkou, např. pečené maso ve šlehačce, krémovým omáčkám ale také telecímu steaku a zabijačkovým specialitám.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 7 let.
-
RYZLINK VLAŠSKÝ 2022, HORNÍ VĚSTONICE, TRAŤ POD DĚVÍNEM - SUCHÉ
170,00 KčVíno jiskrné sytější zlatavé barvy, čistá jemná nevtíravá vůně zelených jablíček a vlašských oříšků. V chuti nás potěší svěží kyselinka doprovázená tóny jablíček, vlašských jadérek a velmi jemnou mineralitou v závěru. Víno pochází z Pálavských vinohradů a z mladých keřů dávajících vyniknout ovocitosti.
Vhodný k vepřovým specialitám, vepřové tlačence, kuřecí roládě s hráškem a šunkou, thajské kuchyni a kořeněným jídlům.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 5 let.
-
Tramín červený 2021, Čejč, TRAŤ Brněnka - Polosladké
180,00 KčVíno výrazné zlaté barvy s příjemnou vyzrálou ovocnou vůní. V chuti nás zaujmou chutě sušeného ovoce, mandarinek a rozinek s dlouhou dochutí doznívajícího extraktu a vyššího alkoholu.
Vhodný k dezertům, chuťově bohatým pokrmům, krémovým omáčkám, grilovaným masům, vepřové panence s liškama, ale taky steakům z telecího masa, těstovinám se sýrem atd.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 6 let.
-
MUŠKÁT MORAVSKÝ 2022, BROD NAD DYJÍ, TRAŤ BRODSKÉ STRÁNĚ – POLOSUCHÉ
160,00 KčVíno jiskrné zlatavé barvy, krásná vůně bezového květu a bezové limonády. Zbytkový cukr, nižší kyselinka a tóny bezové limonády charakterizijí tento krásný Muškátek.
Vhodný ke šlehačkovým dezertům, bílému masu a rybím specialitám.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 2 let.
-
Zweigeltrebe 2021, Březí u Mikulova, TRAŤ Liščí vrch – SUCHÉ
160,00 KčTmavě rubínová barva s mohutnou ovocnou vůní přezrálých švestek, švestkových povidel a ostružin. Krásná, mohutná, chuť švestkových povidel, zralých švestek s čokoládovou dochutí z barikového sudu, kde toto víno zrálo, doplněné příjemnou kyselinkou.
Vhodné k hovězím a zvěřinovým steakům, kohoutu na víně, tatarskému bifteku, švestkové omáčce s noky, hovězímu carpacciu, jídlům se švestkovými a povidlovými omáčkami.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 10 let.
-
HIBERNAL 2022, DOLNÍ DUNAJOVICE, TRAŤ MLÝNSKÁ – Polosuché
220,00 KčVíno zlatavé barvy, mohutná až explosivní vůně zralého černého rybízu. Harmonická ovocná chuť zralých hroznů černého rybízu s osvěžující kyselinkou a nevtíravým zbytkovým cukrem doplňuje toto vyjímečné víno. Toto je jeden z favoritů ročníku 2022.
Vhodný k výrazným pokrmům, například grilovaným specialitám na medu, pečeným masům a jiným gastronomicky náročným pokrmům.
Víno má potenciál dalšího zrání v horizontu do 10 let.